Description
Środek spożywczyKrzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola zawiera bardzo dużo witamina C.Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie – usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek. Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.Zalecane spożycie: 2-3 łyżeczki dziennie. Dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym.Składniki: sproszkowany 25% ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia gabra); maltodekstryna z tapioki (nośnik), kwas askorbinowy, wodorotlenek wapnia, anatto (pomarańczowoczerwony barwnik, otrzymywany naturalnie z nasion drzewa tropikalnego arnoty właściwej.)100g produktu zawiera:- wartość energetyczna: 1641kJ/392kcal,- białko 0,5g, węglowodany: 94,3g (w tym: cukier 1,9g); błonnik 11,6g, tłuszcz 1,4g,- sód 31,6mg, witamina C 27780mg (34725%)*.*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia.Ważne wskazówki:Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.Produkt odpowiedni dla wegan.Bez GMO.Masa netto: 200gKraj pochodzenia: BrazyliaImporter: Kenay Sp. J.ul.Częstochowska 2562-800 Kalisz
Kenay A.G.
hemar wiersze, kawa żołędziowa, czerwony ryż gdzie kupić, produkty z miodem, z piersi z kurczaka, eukaliptus wlasciwosci, najmocniejsze yerba mate, jesiotr mieso, kalendarz bio
yyyyy