Hanoju Mangostan Ekstrakt 400 mg 90 tabl.

79,00

Description

Mangostan ekstrakt z owoców Hanoju 90 tabletek Suplement diety Suplement diety zawierający w jednej tabletce 400mg ekstraktu z owoców mangostanu (Garcinia mangostana) standaryzowany na zawartość 20% alfa mangostinu. Zalecana do spożycia dzienna porcja: 4 tabletki Składniki: ekstrakt z owoców mangostanu, skrobia ziemniaczana, stearynian magnezu. Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia: 1600 mg ekstraktu z owoców mangostanu (Garcinia mangostana) standaryzowany na zawartość 20% alfa- mangostinu = 320mg alfa mangostinu 160mg skrobia ziemniaczana – substancja rozsadzająca 40mg stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca Ostrzeżenia i przechowywanie: Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Sposób użycia: 4 tabletki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem. Zawartość netto: 90 tabletek po 450 mg = 40,5g Mangostan jest wiecznie zielonym drzewem rodzimym dla krajów Azji Południowo-Wschodniej, takich jak Indie, Birma, Malezja, Filipiny, Sri Lanka i Tajlandia. Owoce pozyskuje się z 10-letnich, bądź starszych drzew, z wydajnością około 400 owoców na jedno drzewo. Owoc mangostanu jest okrągły, ciemnofioletowy lub ciemnoczerwony i ma soczysty, biały miąższ o słodkim, ale i lekko kwaśnym smaku. Dzięki smakowi owoc cieszył się tak dużą popularnością, że został nazwany „królową owoców”. W medycynie ludowej (Ajurweda) w Azji Południowo-Wschodniej owoce mangostanu stosowane są od wielu wieków w leczeniu zakażeń, ran, stanów zapalnych i biegunek. Owoce mangostanu są bogatym źródłem włókna (błonnika), składników mineralnych (wapń, fosfor, żelazo, magnez, potas, sód, miedź, cynk) oraz witamin niezbędnych do utrzymania dobrego stanu zdrowia (witamina C, B6, B12, A), a co najważniejsze zawierają unikalną rodzinę związków zwanych ksantonami, które są związkami biologicznie aktywnymi o właściwościach przeciwutleniających. Ksantony zawarte w mangostanie wpływają korzystnie na choroby układu krążenia, w tym na niedokrwienną chorobę serca, miażdżyce tętnic, nadciśnienie czy zakrzepice, a także wykazują zdolność redukcji wolnych rodników i wysyłają impulsy do układu immunologicznego. Z uwagi na właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, przeciwgrzybiczne oraz przeciwutleniające mangostan pomaga w utrzymaniu zdrowej skóry poprzez redukcję ryzyka wystąpienia stanów zapalnych, egzemy oraz infekcji bakteryjnych, może również skutecznie spowalniać procesy starzenia się skóry i przyspieszać gojenie się ran. Oprócz tych potencjalnych korzyści zdrowotnych, owoc może być pomocny dla osób cierpiących z powodu alergii, ponieważ wykazuje działanie podobne do leków przeciwhistaminowym. Włókno, które naturalnie występuje w owocach mangostanu może pomóc każdemu, kto cierpi na problemy trawienne, a w połączeniu z witaminami grupy B pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała i efektywniejszym funkcjonowaniu w obrębie układu pokarmowego. Spożywanie owocu mangostanu zaleca się osobom chorującym na cukrzyce, ponieważ jest on uznawany za jeden z wielu naturalnych środków utrzymujących prawidłowy poziom cukru we krwi. Nawet dla tych osób, które nie cierpią na jakiekolwiek dolegliwości zdrowotne, jedzenie lub picie soku z mangostanu jest doskonałym sposobem na dostarczenie organizmowi błonnika, witaminy oraz składników minerały.

Hanoju

klocki friends, kurkuma kwiat cena, makadamia sklep opinie, muminki księga druga, podklad wibo

yyyyy